Tips aanhanger kopen

Aanhanger kopen? Lees de tips!

Een aanhangwagen kopen? Een aanhanger kopen?
Een aanhangwagen of aanhanger biedt uitkomst voor het vervoeren van materieel. Bij de aanschaf is het enorm belangrijk om een aantal zaken te overwegen.

– Hoe ziet het kostenplaatje eruit?
– Hoe vaak gaat de aanhangwagen gebruikt worden?
– Wat ga ik er mee transporteren? (de grootte van de laadruimte, het laadvermogen, stabilititeit, kipfunctie wel of niet nodig, oprijplaten)
– Open of gesloten
– Geremd of ongeremd
– Wel of niet in bezit van rijbewijs BE

De belangrijkste vraag bij een aanhangwagen kopen is de prijs. Hierbij is het belangrijk je af te vragen hoe vaak je de aanhangwagen gaat gebruiken en voor welke doeleinden. De prijs-/kwaliteitverhouding moet correct zijn. Voor wat minder zwaar vervoer kun je volstaan met een wat lichtere aanhangwagen. Indien de aanhangwagen zeer intensief gebruikt gaat worden en zwaar belast wordt, adviseren wij u onze ‘zelfbouw’ aanhangwagen. Door de unieke bouw is onze zelfbouwwagen van zeer degelijke kwaliteit. Het compleet gelaste chassis is opgebouwd uit kokerprofielen. Met name de schoorverbindingen (oftewel het vakwerk) en de grote hoeveelheid dwarsliggers garanderen wij een sterk chassis. Ze worden gebouwd in 3 soorten: De enkelasser, tandemasser en de tridemasser.

Er bestaan vele soorten en maten aanhangwagens. Open of gesloten, met of zonder huif, enkel- of dubbelassig. Welk type iemand nodig heeft is totaal afhankelijk voor welke doeleinden de aanhangwagen gebruikt gaat worden.

Voor het vervoeren van materiaal dat tegen een stootje kan, is een open aanhangwagen een prima keuze. Vergeet hierbij niet, dat het te allen tijde verplicht is een ladingnet te gebruiken. Voor kostbaar materiaal dat niet tegen regenval bestand is, is een gesloten type een goede optie. Ook is het mogelijk een open aanhangwagen met huif te kopen. Dit is een stalen frame op een aanhangwagen, waarover een zeil is gespannen. Voor het zwaardere vervoer is een geremde aanhangwagen voor de veiligheid onmisbaar. Een geremde aanhangwagen zorgt voor meer stabiliteit tijdens het rijden. De remafstand tot het moment van stilstaan is veel kleiner dan bij een ongeremde aanhangwagen. Er is meer massa toegestaan bij geremde modellen dan bij ongeremde.

Een aanhanger kopen, wat moet je weten?
Ook is het van belang om te weten, of je met een aanhangwagen wel of niet mag rijden. In Nederland mag je met rijbewijs B alleen rijden als de aanhangwagen (incl. laadvermogen) niet meer dan 750 kg bedraagt, of als de toegestane massa van de auto icm de aanhangwagen niet meer dan 3.500 kg bedraagt. Hierbij moet het trekkend voertuig zwaarder wegen dan de aanhangwagen. Indien dit wel het geval is, moet u in het bezit zijn van rijbewijs BE.
Aanhangwagen kopen? Aanhanger kopen?

Kunnen we u helpen?
Bel 0412-451066, mail naar info@petersaanhangwagens.nl of ga naar het contactformulier.

Verhuur
U kunt bij ons ook terecht voor aanhanger huren Oss en omgeving