Tips Paardentrailer kopen

Hoe weet je welke trailer bij jou en je paard past? Wat is vooraf belangrijk om allemaal te weten, alvorens je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe trailer voor jouw paard?

Paardentrailers zijn verkrijgbaar in ontzettend veel soorten en maten, ook in alle prijsklassen, van een eenvoudige trailer tot de meest luxe uitgevoerde paardentrailers. Van anderhalfpaards, tot 3-paards en met of zonder zadelkamer. Het is zelfs mogelijk een trailer aan te schaffen, waarop een menwagen vervoerd kan worden. Het is belangrijk om het gewicht en de hoogte van je paard(en) te weten. Het is namelijk belangrijk dat je paard comfort kunt bieden tijdens het transport. De grootte en zwaarte van je trailer is te bepalen aan de hand het trekvermogen van je auto. Op je kentekenbewijs van de auto staat vermeld hoeveel jouw auto kan trekken en wat de kogeldruk mag zijn. Bij een paardentrailer kopen staat de veiligheid namelijk voorop!

Het is belangrijk je goed te laten informeren door een erkend paardentrailerverkooppunt. Let goed op comfort, ruimte, degelijkheid, licht en bekleding. Ook de verluchting is erg belangrijk. Let goed op het materiaal van de bodem. Aluminium bodems kunnen niet rotten, multiplex en houten bodems echter wel. Informeer ook naar de dikte van de bodem. Dit is zeker bij de aanschaf van een tweedehands trailer erg belangrijk. Kijk ook naar de bekleding van de laadklep en de eventuele bekleding van de zijwanden. Dit voorkomt namelijk eventuele verwondingen bij je paard.

Uitstraling

Ook de uitstraling van een paardentrailer is niet geheel onbelangrijk. Onze Bockmann-paardentrailers zijn in 3 materiaalsoorten verkrijgbaar. Hout, Aluminium of polyester. Allemaal van zeer degelijke kwaliteit. Laat je over het materiaal zeer uitgebreid door ons adviseren, zodat je de juiste keus maakt!

Rijbewijzen

Denk ook aan het gewicht van de trailer. Beschik je over een rijbewijs B, dan mag je met een trailer de weg op, mits deze niet zwaarder weegt dan 750 kilo. Dit gewicht is inclusief het gewicht van je paard. Er zijn echter een paar uitzonderingen op de regel:

• Als je lege auto zwaarder is dan het totaalgewicht van trailer én paard, dan mag je hier ook mee rijden

• Als de auto, de trailer én het paard samen niet meer wegen dan 3500 kilo, dan heb je ook voldoende aan een rijbewijs B

In andere gevallen is het noodzakelijk dat je een rijbewijs E haalt, voor het rijden met aanhanger.

Het is mogelijk om een proefrit te maken met de trailer die je voor ogen hebt. Zo kun je ervaren of het de paardentrailer is die bij je past en op deze manier maak je de juiste keus!
Paardentrailer kopen?

Kunnen we u helpen?
Bel 0412-451066, mail naar info@petersaanhangwagens.nl of ga naar het contactformulier.

Verhuur
U kunt bij ons ook terecht voor aanhanger huren Oss en omgeving